MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Üç Farklı İlin Üzümlerinin GC-FID Metoduyla Yağ Asitlerinin Karşılaştırılması

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Events

Abstract

Bu çalışmada Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep kuru üzümlerinin yağ asit düzeyleri belirlendi. Mardin kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 49.60, ΣMUFA % 29.61, ΣUSFA % 79.21 ve ΣSFA % 22.02 olarak, Diyarbakır kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 22.80, ΣMUFA % 37.72, ΣUSFA % 60.58, ΣSFA % 40.45 ve Gaziantep kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 44.77, ΣMUFA % 27.34, ΣUSFA % 72.12, ΣSFA % 28.62 olarak tespit edildi. Mardin ve Gaziantep kuru üzümünün linoleik asit (18:2n6c) düzeyi yüksek çıkarken Diyarbakır kuru üzümünün oleik asit (18:1n9c) ve palmitik asit (16:0) düzeylerinin yüksek çıktığı gözlendi.

Description

Keywords

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Volume

Issue

Start Page

End Page