Hatırlanabilir Etnik Yemek Deneyim Bileşenlerini Belirlemek: Londra'daki Türk Mutfağı Örneği

No Thumbnail Available

Date

2024

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Department
11.03. Department of Tourism Management / Turizm İşletmeciliği Bölümü
Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2010 yılında kurulmuş ve 2011-2012 akademik yılından itibaren bünyesinde “Konaklama İşletmeciliği Bölümü” ile turizm alanında eğitim vermiştir. Millî Eğitim Bakanlığı’nın teklif yazısı üzerine, 28/03/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu ve ek 158’inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 04/06/2018 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun kapatılmasına ve aynı tarih ve kanun maddesi uyarınca “Turizm Fakültesi” kurulmasına karar verilmiştir. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü adının Turizm İşletmeciliği Bölümü olarak değiştirilmesi konusundaki teklifi 10/04/2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartı ile söz konusu teklif uygun görülmüştür. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında “Turizm İşletmeciliği” adı altında öğrenci alınacaktır.

Journal Issue

Abstract

Bu çalışmanın öncelikli amacı Londra'da Türk mutfağının unutulmaz etnik yemek deneyimini ortaya koymaktır. Araştırmanın amacına ulaşmak için, hatırlanabilir etnik yemek deneyiminin bileşenlerini Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik (UGC) tekniği ile tespit etmek için nitel bir çalışma yöntemi olan netnografi yaklaşımı kullanılmıştır. Veriler, TripAdvisor üzerinden tüketicilerin Türk yemekleriyle ilgili yemek deneyimleri hakkında yayınlanan yorumlarından elde edilmiştir (n: 2324). Bu çalışmanın bulguları, geleneksel kahvaltı deneyiminin beş ana bileşeni olduğunu ortaya koymuştur: misafirperverlik ve sosyal etkileşim, lezzet ve yemek özellikleri, hizmet ortamı, özgünlük, memnuniyet, tavsiye ve tekrar ziyaret niyetleri. Bu çalışmanın sonuçları, hizmet sağlayıcıların mevcut çalışmada tanımlanan bileşenlere odaklanarak unutulmaz etnik yemek deneyimi tasarımı çerçevesi oluşturmasına olanak tanımaktadır. Araştırmanın bulguları unutulmaz etnik yemek deneyimlerinin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlamaktadır. Özgün katkılarından dolayı bu çalışma, özgün bulgular sunarak yemek deneyimi literatürünü genişletmektedir.

Description

Keywords

Folklor, Otelcilik, Konaklama, Spor Ve Turizm, Asya Çalışmaları, Beşeri Bilimler

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences

Volume

7

Issue

2

Start Page

543

End Page

554
Page Views

1

checked on Oct 04, 2025

Google Scholar Logo
Google Scholar™
OpenAlex Logo
OpenAlex FWCI
0.0

Sustainable Development Goals

SDG data is not available