MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

YEMEK VE SEYAHAT PROGRAMLARININ DESTİNASYON İMAJI VE DESTİNASYON SEÇİMİNE ETKİSİ

No Thumbnail Available

Date

2016

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Events

Abstract

Turistik destinasyon imajlarının güçlendirilmesinde ve hedef pazarlarda destinas-yona yönelik farkındalık yaratılmasında yeni yaklaşım ve stratejiler kullanılmakta-dır. Bu bağlamda destinasyona yönelik farkındalık yaratılmasında, yemek ve seya-hat içerikli programlar önem kazanmaktadır. Bu çalışmanın amacı televizyondaki yemek ve seyahat programlarının hedef kitle üzerindeki destinasyon imajına ve bu programların ziyaret yeri seçiminde ne kadar etkili olduğunun belirlenmesidir. He-def kitlenin seyahat programlarında yer alan destinasyonlara yönelik tutumlarını, algılarını, eğilimlerini ve grup üyeleri arasındaki etkileşimi ortaya koymak amacıy-la odak grup yöntemi kullanılmıştır. Elde edilen bulgular hedef kitlenin yemek ve seyahat programlarında gördükleri destinasyonları ziyaret etme isteklerinin yüksek olduğunu göstermiştir. Bu stratejinin Türkiye’deki destinasyonlar tarafından etkin bir şekilde uygulanması durumunda, destinasyonlar kendilerini çok daha kolay bir şekilde tanıtabilecekler ve mevcut örneklerde olduğu gibi pazardaki paylarını artı-rabileceklerdir.

Description

Keywords

Yemek ve Seyahat Programları, Destinasyon, Destinas-yon İmajı .

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Volume

Issue

Start Page

End Page