MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Mardin’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında “Gastronomi Kenti” Olabilirliğine İlişkin Paydaş Görüşleri

dc.contributor.authorGürbüz, Semra
dc.contributor.authorÖzaltaş Serçek, Gülseren
dc.contributor.authorToprak, Lokman
dc.contributor.authorToprak, Lokman
dc.date.accessioned2019-05-22T10:14:11Z
dc.date.available2019-05-22T10:14:11Z
dc.date.issued2017
dc.departmentMAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Konaklama İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.description.abstractÇalışma, Mardin’de turizm konusunda faaliyet gösteren kamu kurumları, akademi, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile yüz yüze görüşme tekniği kullanılarak önceden hazırlanan 17 soru hakkında görüş ve bilgilerin alınması yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Çalışma bulgularına göre; katılımcılar arasında Mardin mutfağının son derece zengin olduğu, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamında bu zenginliğin ön plana çıkarılması konusunda bir fikir birliği bulunduğu, UNESCO-Yaratıcı Şehirler Ağı konusunda sadece bir paydaşın detaylı bilgi sahibi olduğu, Mardin’de Gastronomi turizmi konusundaki çalışmaların bireysel olarak yapılanlarla sınırlı olduğu, geniş kapsamlı ve planlı ileriye yönelik çalışmaların yeterli olmadığı ve bu çalışmaları yönlendirme konusunda bir kurum veya girişimin ön plana çıkmadığı bilgilerine ulaşılmıştır. Mardin’de UNESCO-Yaratıcı Şehirler Ağı girişimine üye olarak ya da çeşitli fon kaynakları ile yürütülecek çabalarla Gastronomi Turizmi alanında kısa sürede önemli ilerleme sağlanmasına yönelik potansiyel bulunmakta olduğu ve bunun akademi ya da ilgili kurum ve kuruluşları yönlendirebilecek bir kurum önderliğinde gerçekleştirilecek planlamalar ile kısa sürede gerçekleştirilebileceği sonucuna varılmıştır.en_US
dc.description.citationGÜRBÜZA S,SERÇEKA G. Ö,TOPRAKA L,YAZAR S (2017). Mardin’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında “Gastronomi Kenti” Olabilirliğine İlişkin Paydaş Görüşleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(1), 124 - 136.en_US
dc.identifier.trdizinid257405
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12514/644
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpVM05EQTFOUT09/-stakeholders-opinion-concerning-the-possibility-of-em-mardin-em-being-city-of-gastronomy-in-unesco-creative-cities-network-
dc.indekslendigikaynakTR-Dizinen_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherJournal of Tourism and Gastronomy S tudiesen_US
dc.relation.publicationcategoryKategorisizen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomi Turizmi, Mardin, Yaratıcı Şehirler Ağıen_US
dc.titleMardin’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında “Gastronomi Kenti” Olabilirliğine İlişkin Paydaş Görüşlerien_US
dc.title.alternative(Stakeholders Opinion Concerning the Possibility of Mardin Being“City of Gastronomy” in UNESCO Creative Cities Network)en_US
dc.typeArticleen_US
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublication67960e71-b8cc-41d8-a639-6be4fc144aef
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery67960e71-b8cc-41d8-a639-6be4fc144aef

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
165cc13e-1cf4-44c9-995d-733f2850e322.pdf
Size:
449.33 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:
Araştırma Makalesi

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: