MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Seasonal effects of the fatty acid composition of phospholipid and triacylglycerol in the muscle and liver of male Salmo trutta macrostigma

Loading...
Thumbnail Image

Date

2021

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

GRASAS Y ACEITES

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, alanında eğitim ve araştırma yapmak amacıyla, 2018 yılında öğrenci alımına başlamıştır. Lisans düzeyinde bu eğitim 4 yıl sürmekte ve bölüm mezunlarına ‘Diyetisyen’ unvanı verilmektedir. Bölümün amacı, sağlığın korunması ve geliştirilmesini, hastalıkların tedavisi açısından toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleşmesini sağlayacak, kişiyi ve toplum sağlığını merkez alan bir sorumluluk anlayışıyla yetişen insan gücü ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmayı esas almak ve tüm bunlarla ülkemizde toplumun sağlık düzeyinin geliştirilmesine katkı sağlamaktır.
Organizational Unit
Department of Basic Islamic Sciences / Temel İslam Bilimleri Bölümü
Temel İslam Bilimleri Bölümü, fakültemizin en geniş akademik birimidir. Bölüm çatısı altında bulunan anabilim dallarının temel amacı; on dört asrı aşkın İslam ilim ve kültür mirasını, İslam Dini’nin ana kaynaklarına dayanarak ve akademik bir anlayışla ele almak, çağın imkânlarından da faydalanarak günümüz insanının bu husustaki güncel dinî ihtiyaçlarına cevap vermek ve bu alanda topluma hizmet verebilecek insanlar yetiştirmektir. Temel İslam Bilimleri Bölümü’nde şu anabilim dalları bulunmaktadır: Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Kelâm ve İslam Mezhepleri Tarihi, Tasavvuf, Arap Dili ve Belagati, Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi. Temel İslam Bilimleri bölümünde tezli yüksek lisans programı bulunmakta ve her yıl ortalam 50 öğrenci alınmaktadır.

Journal Issue

Events

Abstract

The seasonal effects on the fatty acid composition of triacylglycerol (TAG) and phospholipid (PL) in the muscle and liver of male Salmo trutta macrostigma were determined using the gas chromatographic (GC) method. The fatty acid (FA) compositions of total lipid, PL and TAG fractions were determined in muscle and liver tissues of S. trutta macrostigma. The phospholipids contained a higher proportion of 16:0 compared to the TAG in the muscle tissue of S. trutta macrostigma. Docosahexaenoic acid (22:6 ω-3) and eicosapentaenoic acid (20:5 ω-3) contents were high in both muscle and liver tissues. The total lipid contents in the muscle and liver were 1.07-2.45 and 3.00-4.64%, respectively. S. trutta macrostigma is a rich source of ω-3 and ω-6, polyunsaturated fatty acids (PUFA) with numerous benefits to human health. © 2021 CSIC Consejo Superior de Investigaciones Cientificas. All rights reserved.

Description

Keywords

Fatty acid; Phospholipid; Salmo trutta macrostigma; Seasonal changes; Triacylglycerol

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Q4

Scopus Q

Source

GRASAS Y ACEITES

Volume

72

Issue

4

Start Page

End Page