MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

II. Ürün Soya Çeşitlerinin [Glycine max (L.) Merrill] Farklı Yetişme Dönemlerinde Ölçülen Fizyolojik Parametreleri

Thumbnail Image

Date

2021

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Events

Abstract

Farklı olgunlaşma grubunda yer alan 13 soya çeşidinin yer aldığı çalışma, tesadüf blokları deneme desenine göre, üç tekrarlamalı olarak 2019 yılında Şırnak ili İdil ilçesinde yürütülmüştür. Çalışmada çiçeklenme başlangıcında (R1) ve tohum olum döneminde (R5) ölçülen klorofil içeriği (SPAD), yaprak alanı (YA), yaprak alan indeksi (YAİ) ve yaprak büyüme oranı (YBO) özellikleri incelenmiştir. SPAD değeri R1’de 35.35-42.20 ve R5’de 42.33-36.5; YA özelliği R1’de172.33 cm2 -41.66 cm2 , R5’de198.66 cm2 -46 cm2 ; YAI özelliği R1’de 2.46 cm2 /cm2 -1.14 cm2 /cm2 , R5’de 6.75 cm2 /cm2 -3.34 cm2 /cm2 arasında değişim göstermiştir. İncelenen fizyolojik ölçümler arasında YAI (R5) ile YBO arasında (r=0.908) olumlu ve %0.1 düzeyinde ve YA (R1) ile YA (R5) arasında (r = 0.544) olumlu ve %1 düzeyinde önemli ilişki olduğu görülmüştür.

Description

Keywords

SPAD, yaprak alan indeksi, yaprak alanı, çeşit, korelasyon

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

ISPEC Tarım Bilimleri Dergisi

Volume

5

Issue

1

Start Page

100

End Page

106