Mardin’de Yer Alan Yöresel Restoranlara İlişkin Yapılan E-Şikayetlerin Değerlendirilmesi

dc.contributor.author Yiğit, Serkan
dc.contributor.author Yiğit, Serkan
dc.contributor.other 11.01. Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
dc.contributor.other 11. Faculty of Tourism / Turizm Fakültesi
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2023-12-19T08:28:38Z
dc.date.available 2023-12-19T08:28:38Z
dc.date.issued 2023
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı; Mardin’de yer alan yöresel restoranlar hakkında yapılan şikayet içerikli yorumları incelemek, sınıflandırmak ve şikayetlerle ilgili işletmelere öneriler sunmaktır. Bu kapsamda veriler TripAdvisor üzerinden 10-15 Mayıs 2023 tarihleri arasından toplanmıştır. Bu kapsamda TripAdvisor’da yöresel restoranlar kategorisinde yer 11 restoran hakkında yapılan 502 şikayet içerikli yorum incelenmiştir. Sınıflandırma işlemi nitel veri analizi programı ile kodlama yapılarak yapılmıştır. Yapılan kodlama işlemi sonucunda 6 ana tema ve 14 alt tema elde edilmiştir. Ana temalar; yiyecek ve içeceklerle ilgili şikayetler, fiyatla ilgili şikayetler, personelle ilgili şikayetler, hizmet alanı ile ilgili şikayetler, servisle ilgili şikayetler, menü ile ilgili şikayetler şeklindedir. Çalışmanın sonuç kısmında ise; şikayet içerikli yorumların yoğunlaştığı konular üzerinde değerlendirmeler yapılarak, öneriler geliştirilmiştir. en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/5048
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof 7. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Mardin’de Yer Alan Yöresel Restoranlara İlişkin Yapılan E-Şikayetlerin Değerlendirilmesi en_US
dc.type Conference Object en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.id 0000-0003-1284-7236
gdc.author.institutional Yiğit, Serkan
gdc.author.scopusid 57219351010
gdc.author.wosid U-1584-2019
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::conference output
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü en_US
gdc.description.publicationcategory Konferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanı en_US
relation.isAuthorOfPublication bc75d54d-b85c-4dd3-8696-55bc58509f27
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery bc75d54d-b85c-4dd3-8696-55bc58509f27
relation.isOrgUnitOfPublication 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e
relation.isOrgUnitOfPublication 46d347b2-ca6c-437b-a25c-534fb8c461ba
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Özet Bildiri.pdf
Size:
575.37 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:
Özet Bildiri

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: