MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Akçalı, Çağlar

Loading...
Profile Picture
Name Variants
Job Title
Doktor Öğretim Üyesi
Email Address
akcalicaglar@gmail.com
Main Affiliation
Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Status
Website
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID

Sustainable Development Goals Report Points

SDG data could not be loaded because of an error. Please refresh the page or try again later.
Scholarly Output

1

Articles

0

Citation Count

346

Supervised Theses

0

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Book Part
    Mardin Yemek Kültürünün Beslenme ve Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
    (Mardin Artuklu Üniversitesi, 2023) Toprak Döşlü, Serap; Akçalı, Çağlar; Aslan Ceylan, Jiyan; Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü
    a) Amaç: Bu bölümün amacı, Mardin yemek kültürü ile kronik sağlık problemleri arasında bir ilişki olup olmadığını tespit etmektir. b) Bulgular: Mardin yemek kültüründe protein ve karbonhidrat çok geniş yer tutmaktadır. Vitamin ve mineral içeren ve lifli yiyecekler ise yeterince alınmamaktadır. Bu nedenle beslenmeye bağlı pek çok sağlık problemi ortaya çıkmaktadır. c) Teklifler: Akademisyenler, hekimler ve diyetisyenler iş birliği hâlinde yerel halka farkındalık eğitimleri vermelidirler. Öğünlerde kırmızı et tüketiminin azaltılması, zeytinyağı kullanımının teşvik edilmesi, doğru pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi ve sağlıklı beslenmenin artırılması için yemek/beslenme kursları ve bilinçlendirme toplantıları düzenlenmelidir. Ayrıca, sağlığın ve beslenmenin birbiriyle paralel ilerlediğini vurgulayan önleyici sağlık saha çalışmaları yapılmalıdır.