MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Determination of Antimicrobial and Toxic Metal Removal Activities of Plant-Based Synthesized (capsicum Annuum L. Leaves), Ecofriendly, Gold Nanomaterials

No Thumbnail Available

Date

2020

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Wiley-v C H verlag Gmbh

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, alanında eğitim ve araştırma yapmak amacıyla, 2018 yılında öğrenci alımına başlamıştır. Lisans düzeyinde bu eğitim 4 yıl sürmekte ve bölüm mezunlarına ‘Diyetisyen’ unvanı verilmektedir. Bölümün amacı, sağlığın korunması ve geliştirilmesini, hastalıkların tedavisi açısından toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleşmesini sağlayacak, kişiyi ve toplum sağlığını merkez alan bir sorumluluk anlayışıyla yetişen insan gücü ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmayı esas almak ve tüm bunlarla ülkemizde toplumun sağlık düzeyinin geliştirilmesine katkı sağlamaktır.
Organizational Unit
Department of Medical Services and Techniques / Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümü
İlk ve Acil Yardım Programının amacı; dünyada ve ülkemizde gelişmekte olan acil tıp sistemi içerisinde hizmet verebilecek bilgi, beceri ve deneyimlerle donatılmış, ahlaki ve deontolojik değerlere uygun davranış sergileyen, gelişmeleri takip edebilen, çağdaş ve bilimsel düşünebilen meslek üyeleri yetiştirmek; hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde, sağlık sorunlarını en iyi şekilde saptayıp çözebilecek yeterliliğe ulaşmış, hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen, her türlü sistem travmasını tanıyıp uygun acil yaklaşımı yapabilen; hastane öncesi acil müdahale hizmetlerini profesyonelce verip, ardından hasta ve yaralıların esas tedavisi yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde gerekli merkezlere uygun koşullarda taşınmasını, yaşam kurtarıcı ve sakat kalmayı önleyici tıbbi müdahale olanakları sağlayabilecek sağlık personeli yetiştirmektir. Ayrıca, dikkatli, soğukkanlı ve sorumluluk duygusu güçlü, başkaları ile iyi iletişim kurabilen, hastanın durumunu ve çevresini inceleyerek, yakınlarından bilgi alarak sorununu belirleyen, hastanelerin acil servis bölümünde ilk yardım görevi yapan, gerektiğinde ambulans sürücülüğü de yapan nitelikli tekniker yetiştirmektir.

Journal Issue

Events

Abstract

Nanoparticles are valuable materials with widespread use. The fact that these materials are obtained by biological resources with an environmentally friendly method contributes to the development of studies in this field. Gold nanoparticles (AuNPs) from waste vegetable sources (green leaves of Capsicum annum L.) are economically and easily synthesized. The obtained particles are characterized by UV-vis spectroscopy (UV-vis), Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR), X-ray diffraction (XRD), and scanning electron microscopy (SEM) analysis. The antimicrobial activity of the particles on the pathogenic microorganisms Escherichia coli ATCC 25922, Staphylococcus aureus ATCC 29213, Bacillus subtilis bacteria, and Candida albicans yeast are found to have a significant suppressive effect. The removal activities of eight toxic metals (Pd, Cd, Fe, Ni, Co, Mn, Zn, Pb) in Diyarbakir drinking water and artificially prepared water within different pHs are investigated. Gold nanoparticles synthesized from Capsicum annuum L. leaves are found to be effective in toxic metal removal in water samples.

Description

BARAN, Mehmet Firat/0000-0001-8133-6670; Keskin, Cumali/0000-0003-3758-0654; ACAY, Hilal/0000-0002-7732-106X

Keywords

Antimicrobial Activity, Nanoparticles, Removal Activity, Sem, Toxic Metals, Uv-Vis, Xrd

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Q2

Scopus Q

Q1

Source

Volume

4

Issue

5

Start Page

End Page