MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

MELISSOPALNOLOGICAL ANALYSIS OF HONEY SAMPLES COLLECTED FROM ŞIRNAK CITY

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Günümüzde, tüketiciler sağlıklı ve güvenli yiyecek-içecekler tüketmek istemekte, yine ülkemiz açısından çok önemli olan turizm sektöründe turist tercihlerinde tarihi ve kültürel miras ile çeşitli sanatsal ve kültürel aktivitelere doğru önemli bir eğilim görülmektedir. Bu eğilim kapsamında gastronomik değerlere ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü sağlıklı ve güvenli yiyecek içecek üretimi ve gastronomi turizmi faaliyetlerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde, mevcut kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir işlevi üstlenmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörüne mutfak şefi ve yönetici olmaya aday, sağlıklı ve güvenli yiyecek içecek üretebilen, yerel yeme-içme kültürünü yaşatan, mevcut değerleri ortaya çıkaran, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekleri sunabilecek gastronom ve yöneticiler yetiştirerek sektörde eksikliği hissedilen, nitelikli, eğitimli, lisan bilen eleman sayısının artmasına katkı sağlamaktır.

Journal Issue

Events

Abstract

Bu çalışma ile Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 23 adet bal örneği toplanılmış ve bitkisel kökenleri tanımlanmak üzere araştırılmıştır. Mikroskobik analiz sonuçlarına göre, 27 bitki familyasına ait 24 taksonun polenleri teşhis edilmiştir. Melissopalinolojik analiz sonucunda; 21 bal örneği multifloral (karışık çiçek balı) ve iki tanesi ise unifloral (Myosotis balı) olarak tanımlanmıştır. Mikroskobik analizin ikinci basamağı olarak, örneklerin 10 gram baldaki toplam polen sayıları (TPS10) hesaplanmış ve bu değerlerin 1 117 ile 82 005 arasında olduğu tespit edilmiştir.
In this study, 23 honey samples collected from South-Eastern Anatolia Region of Turkey were investigated to identify their botanical sources. According to the microscopic analysis results, pollen grains identified belong to the 24 taxa of 27 plant families. As a result of melissopalynological analysis, 21 of the honey samples are characterized as multifloral and two of them are as unifloral (Myosotis honey). As the second step of the microscopic analysis, the total pollen number of in 10 grams honey (TPN10) of the samples were calculated and it was observed that the values were vary between 1 177 and 82 005.

Description

Keywords

Güneydoğu Anadolu, Bal, Melissopalinoloji, TPS10, South-Eastern Anatolia, Honey, Melissopalynology, TPN10

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Q4

Source

Uludağ Arıcılık Dergisi

Volume

19

Issue

2

Start Page

126

End Page

135